Ferde klager NRK inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU)

Veronica Solås Nyheter

Pressemelding fra Ferde

Bergen, 13.02.2020

  

Ferde klager NRK inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU)

– Temaet bompenger engasjerer og kan skape den rene lynsjestemning. Da er det viktig at pressedekningen er fair, og den journalistiske adferden ryddig. Det har ikke vært tilfellet her, sier Marit Husa, kommunikasjonsdirektør i Ferde.

Ferde mener at NRK ved gjentatte anledninger har brutt god presseskikk.

– NRK har plukket ut og feiltolket fragmenter av informasjon og brukt dem til å lage historier som er belastende, til tider uriktige, og ofte tatt ut av sammenhengen, sier Husa.

Ferde mener det er naturlig at NRK har stilt spørsmål ved bomselskapets drift i den krevende overgangsfasen etter at fem fylkeskommuner kjøpte opp deler av det private selskapet BT Signaal AS som ble til bomselskapet Ferde. Selskapet gikk da fra privat til offentlig eie over natten og måtte brått forholde seg til et helt nytt sett av regler og krav. Selskapet var ikke rigget for en slik brå overgang. Denne sammenhengen har NRK fått for dårlig fram.

 

Kontakt:

Marit Husa, Kommunikasjonsdirektør
marit.husa@ferde.no, mobil 47 68 55 44