Rushtidsavgiften forsvinner på Nord-Jæren på mandag

Veronica Solås Nyheter

 I morgen 7. februar, er siste dag med rushtidsavgift i bomstasjonene på Nord-Jæren. Fra mandag 10. februar er det samme takst hele døgnet, samt det blir innført betaling for elkjøretøy og andre nullutslippskjøretøy.
Takst for elkjøretøy er halvparten av rabattert takst for liten bil, såfremt elkjøretøyet er knyttet til en gyldig Autopass-avtale med bombrikke. Uten gyldig Autopassavtale betaler man full pris, også for nullutslippskjøretøy.


Dersom du allerede har AutoPASS-avtale og brikke for elkjøretøy, trenger du ikke å foreta deg noe. 

 

 – Samtidig som rushtidsavgiften forsvinner, blir det innført betaling for elbiler og andre nullutslippskjøretøy. Disse betaler halv takst av rabattert takst, i praksis 9,20 kroner per passering, opplyser Marit Husa hos Ferde.

Endringene i bomsystemet på Nord-Jæren kommer på grunn av den nye byvekstavtalen som ble lokalt vedtatt før nyttår. Her ble det bestemt at Nord-Jæren fikk endre bompengesystemet.

 

Her er de nye bomtakstene :

Takstgruppe 1 (≤ 3,5t)

  • 23 kroner for ordinære kjøretøy uten bombrikke / 18,40 kroner med bombrikke
  • 9,20 kroner for nullutslippskjøretøy (elkjøretøy)

Takstgruppe 2 (> 3,5t)

  • 58 kroner for ordinære kjøretøy
  • 0 kroner for nullutslippskjøretøy (elkjøretøy)

 

Samme rabatter som før – men husk bombrikke!

  • Takstgruppe 1 får 20 prosent rabatt. Nullutslippskjøretøy betaler halv takst etter rabatt, så halv takst av 18,40 kroner
  • Timesregel: Første registrerte passering gjelder, og du betaler for en passering i timen
  • Du betaler for maks 75 passeringer pr kalendermåned

Takstgruppe 2 får ikke rabatt.

For å få rabatterte priser, må man ha AutoPASS avtale. Dette gjelder både for nullutslippskjøretøy og kjøretøy i takstgruppe 1. ellers betaler de ordinær takst.

 

Blir det endringer for bilistene?

Har du kjøretøy med bombrikke (AutoPASS avtale), trenger du ikke gjøre noe. Elbiler må ha bombrikke for å være registrert som elbil hos bompengeselskapet, og dermed oppnå rabatt på passeringer. Ellers blir elbiler belastet full pris (23 kroner i takstgruppe 1)

 

– Du kan bruke bombrikken som du har fra før. Har du kjøretøy, men ingen bombrikke, anbefaler vi at du skaffer deg denne, for å få rabatt, timesregel og passeringstak, sier Marit Husa.

AutoPASS-brikke og avtale bestiller du hos på AutoPASS MinSide.

 

Kontakt:

Marit Husa, Kommunikasjonsdirektør
marit.husa@ferde.no, mobil 47 68 55 44