Hopp til innholdet
Aktuelt

Forsøk på SMS-svindel

Svindelforsøk om utestående bompenger fra "Autopass" oppdaget

Ferde er gjort oppmerksom på at flere har mottatt SMS-er fra «Autopass» med beskjed om utestående bompenger, med link for å gå til detaljer.

Denne SMS’en er et svindelforsøk av typen phising hvor bedragere sender falske SMS-er og forsøker å lure folk til å gi opplysninger eller betale falske krav.

AutoPASS er ikke en betalingsformidler av bompengepasseringer og sender ikke ut sms med informasjon om utestående bompenger.


Svindelforsøk har ofte skrivefeil og i dette tilfellet er AutoPASS skrevet som Autopass og autopass.no er erstattet med auto-pass.top.

Så dersom du mottar en SMS med denne beskjeden så er det svindel og du må ikke trykke på lenken.

Dersom man har trykket på linken blir man sendt videre til en webside til auto-pass.top, hvor man kan betale for en "e-toll betaling".

Her er det viktig at man ikke forsøker å betale denne.

Unngå å bli lurt

For mer informasjon, anbefaler vi nettvett.no. Her finner du oppdaterte veiledninger og utfyllende informasjon om nettsvindel og sikkerhet på nett. Nettsiden er et samarbeid mellom Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

Fjellinjen har også opplevd en tilsvarende situasjon der deres navn ble benyttet i et svindelforsøk på SMS. Du kan lese mer om dette på websiden til Fjellinjen.