Hopp til innholdet
Aktuelt

Nytt forsøk på SMS-svindel

Svindelforsøk om utestående bompenger fra "AutoPASS" eller "Statens vegvesen"

Ferde er igjen gjort oppmerksom på at flere har mottatt SMS-er fra «Autopass» med beskjed om utestående bompenger, med link for å gå til detaljer.

Denne SMS’en er et svindelforsøk av typen phising hvor bedragere sender falske SMS-er og forsøker å lure folk til å gi opplysninger eller betale falske krav.

AutoPASS eller Statens vegvesen er ikke en betalingsformidler av bompengepasseringer og sender ikke ut sms med informasjon om utestående bompenger eller ubetalte regninger.

Svindelforsøk har ofte skrivefeil og kommer fra utenlandske/ukjente telefonnummer, og har linker til ukjente webadresser.

Så dersom du mottar en SMS om betaling av bompenger, så er det svindel og du må ikke trykke på lenken.

To eksempler på svindelSMS:

2024 - svindelSMS
2023 - SvindelSMS

To eksempler på svindelwebsider:

2024 - Svindelwebside

Her er det viktig at man ikke forsøker å betale eller oppgi informasjon dersom man går inn på linken.

2023 - Svindelwebside

Unngå å bli lurt

For mer informasjon, anbefaler vi nettvett.no. Her finner du oppdaterte veiledninger og utfyllende informasjon om nettsvindel og sikkerhet på nett. Nettsiden er et samarbeid mellom Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

Fjellinjen har også opplevd en tilsvarende situasjon der deres navn ble benyttet i et svindelforsøk på SMS. Du kan lese mer om dette på websiden til Fjellinjen.