Hopp til innholdet
Aktuelt

Husk å melde bilendring!

Fra 02.01.23 ble det enda viktigere å oppdatere bilnummeret på avtalen!

Dersom bilnummeret ved passering av en bomstasjon ikke matcher det som står registrert på AutoPASS-avtalen, så vil dette fra 2. januar føre til at passeringen ikke blir belastet avtalen, selv om brikken er lest.

Det har alltid vært krav i AutoPASS-vilkårene om at det skal stå korrekt bilnummer på avtalen. Dette for å garantere at du får korrekt rabatt samt andre fordeler. Frem til 02.01.23 har passeringer med feil bilnummer likevel blitt belastet avtalen dersom også brikken var blitt lest.

Fra 02.01.23 vil passeringer uten gyldig avtale på bilnummeret på passeringstidspunktet, få tilsendt fullprisfaktura til bilens eier.

Dette gjelder for eksempel ved salg av bil hvor du har flyttet brikken over i den nye bilen, men glemt å endret bilnummer på AutoPASS-avtalen.
Feil bilnummer på avtalen vil føre til at du får du en faktura fra Ferde med full pris per passering, i stedet for din vanlige bompengefaktura med rabatt fra din brikkeutsteder. Du vil i tillegg miste avtalefordeler som timesregel og månedstak.

Så fra kl 12 den 02.01.23 vil passeringen ikke bli belastet avtalen dersom det ikke er samsvar mellom kjøretøy registrert på bombrikken og kjøretøyet som passerer bomstasjonen.